Reparatie van lekkage

Een lekkage aan uw dak….. super vervelend, maar helaas kan het eens in de zoveel tijd voorkomen. Het is dan van belang dat de lekkage zo snel mogelijk verholpen wordt. Een lekkage kan namelijk veel volgschade veroorzaken. Binnen 24 uur na melding van de lekkage komt er een dakdekker bij u op locatie. Hij zal de lekkage lokaliseren en met u bespreken wat er noodzakelijk is om de lekkage te dichten.

Onze dakdekkers zijn gespecialiseerd in alle soorten daken. Een hellend dak of plat dak, een dak van EPDM of bitumen, alles is te repareren zodat het weer volledig waterbestendig is.  

Wat kunt u van ons verwachten?
• Wij rekenen geen voorrijkosten
• Ontvang een vrijblijvende offerte
• Wij geven minimaal 5 jaar garantie

Altijd binnen 24 uur een dakdekker bij u op locatie!

Een lekkage kan grote gevolgen hebben....

Een nokvorstrenovatie voorkomt lekkage

Een nokvorst gaat jarenlang mee, maar er komt een tijd dat de nokvorst een renovatie zal moeten ondergaan. De nokvorst is het bovenste gedeelte van het dak, dat de twee schuine dakhelften met elkaar verbindt en dakpannen op hun plaats houdt. Door extreme temperaturen, regen en wind wordt het cement in de nokvorst aangetast, wat kan leiden tot scheuren. Hierdoor wordt de nokvorst zwakker en sluit het de twee dakhelften niet goed meer af en kunt u lekkages krijgen. Vochtplekken zijn vaak te eerste tekenen. Om verdere problemen te voorkomen is het goed om op tijd een renovatie uit te laten voeren. 

Platte daken en het onderhoud

Daken met een maximale helling van 15 graden worden platte daken genoemd. Deze daken komen op verschillende gebouwen voor en hebben andere uitdagingen dan een schuin dak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regenwater dat niet vanzelf wegstroomt en bladafval of sneeuwval wat langer blijft liggen. Dit kan voor veel gewicht zorgen, waardoor de dakconstructie extra belast wordt. Onderhoud uw platte daken dan ook goed en laat ze met regelmaat inspecteren zodat een eventuele beschadiging of een scheurtje snel worden gevonden. U begrijpt het al, dit voorkomt weer lekkages.

Dakraam sponzen

Een lekkage rondom een dakraam is ook veelvoorkomend. Vaak heeft dit te maken met versleten dakraamsponzen. Gemiddeld gaan deze zo’n 5 jaar mee. Goed onderhoud aan uw dakraam verlengt de levensduur, dus gun uw dakraam een lang leven en pleeg op tijd onderhoud.

Lood scheuren of beschadigingen

Lood gaat over het algemeen lang mee, maar ook loodslabben worden in de loop van tijd dunner waardoor scheuren of beschadigingen kunnen ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat een loodslab niet goed is aangebracht en hierdoor allerlei problemen veroorzaakt, waaronder een lekkage. In dit soort gevallen is het verstandig om de loodslab te repareren of geheel te laten vervangen.

Bent u op zoek naar een dakdekker? 

Wij staan u graag te woord, neem contact met ons op via
+31 6 235 087 70 of stuur een e-mail naar
info@pecodakonderhoud.nl

PROJECT PORTFOLIO

Hieronder ziet een aantal voorbeelden van onze werkzaamheden. Wilt u meer zien? Klik dan hier.

Terug naar boven